Gastronomický workshop

Ve středu 4. listopadu jsme výuku ve školní kuchyňce vyměnili za prostory SŠPHZ, kde se připravují studenti oboru Hotelnictví a cestovní ruch. Dívky z 2. ročníku si pro nás připravily workshop na téma Zdravé míchané nápoje.

Během prezentace nás paní Mgr. Malušková seznámila se vším, co souvisí s pitným režimem.

V praktické ukázce pak používaly studentky při přípravě chlazených nápojů hlavně šejkr, led, sodu, sirupy s různými příchutěmi, pomeranč a ovocné džusy. Na smoothie potřebovaly mixér, sirupy, džusy a hlavně čerstvé ovoce a zeleninu (ananas, grepy, jablka, banán, řapíkatý celer a baby špenát). Vznikaly tak zajímavé kombinace chutí a překvapilo nás, že se v nápojích ztratila typická chuť zeleniny.

Všechny žákyně z 8. C si pak vyzkoušely samy přípravu obou dvou druhů nápojů, míchaly různé ingredience a hrály si s chutěmi a příchutěmi, to vše pod dohledem starších studentek a paní učitelky z oboru gastronomie.

Bylo to odpoledne plné výživných, chutných, ale hlavně zdravých „bomb“ v podobě ovocných míchaných nápojů.

Mgr. Eva Tomáštíková